Krisegiisá

Omdømme- og krisehåndtering i ST

Blogg – krisehåndteringsverktøy

Posted by kriseplan on February 8, 2006

Hei Synnøve. Jeg tenkte og tenkte og lurte veldig på hvordan jeg skulle bidra til litt kreativitet til arbeidet med krisehåndtering hos oss. Svaret er blogging!

Det finnes i dag en rekke verktøy for krisehåndtering til salgs fra kommunikasjonsbyråene. Felles for alle disse er at de koster skjorta. Og de har i praksis ikke mer funksjonalitet enn det man finner i et godt bloggverktøy. WordPress (som dette) er gratis, kan installeres lokalt på Sametingets nettverk (innenfor brannmur og sikkert) og det er svært funksjonelt og samtidig veldig enkelt å bruke.

Jeg har laget et lite skall som viser hvordan det kan se ut sånn omtrent…. det er jo ikke en kriseweb ennå, men det kan lages etter disse ideene og denne skissen. Les mer nedenfor.

Poster og kategorier 
Dette du nå leser er en såkallt post (artikkel). De kommer fortløpende nedover kronologisk på førstesiden, ordnet i kategorier som vi selv bestemmer…. og du finner en liste over kategoriene til venstre… trykk på en av dem og du får opp alle artikler kronologisk i den aktuelle kategorien.  Alle poster (artikler) kan kommenteres av alle deltakere – det kan dermed føres en “debatt” på hver artikkel.

Sider
Det kan lages statiske sider på samme måte. Disse vil fremkomme øverst i gråe menyen på førstesiden. Disse sidene kan lages med undersider (så mange man vil). Sidene fungerer uavhengig av kategorier og poster på førstesiden.

Lenker

I tillegg kan vi lagre lenker (Bloggroll) på førstesiden (høyre).

Arkiv
Bloggen arkiverer automatisk alt på tid, slik at man til enhver tid har et kronologisk månedsvis arkiv for alt som skjer (poster) på bloggen.

Integrasjon
Vi kan integrere nyhetsovervåkingen inn i dette verktøyet dersom vi ønsker det.

Håper du ble litt inspirert av dette:)

Pål

 

 

 

 

 

 

Advertisements

2 Responses to “Blogg – krisehåndteringsverktøy”

  1. Pål H said

    Alle som skal ha tilgang til krisebloggen kan til enhver tid legge inn sine poster (artikler), eller som dette – legge inn sine kommentarer til andres poster.

  2. kriseplan said

    Bloggen kan lages med norske ledeteksten og alt lar seg oversette. Dette er en ekstern blogg jeg har brukt bare for å illustrere mulighetene.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: